Bacardi carta oro 70 cl.

€ 18,99
incl. btw, excl. levering

Beschrijving

De rum beschikt over een ensemble van zoete tonen waaronder rijke, vanille, romige karamel, geroosterde amandelen en banaan.

Bacardi Gold is een amberkleurige rum met een zachte smaak. In 1862 creëerde Don Facundo Bacardi in een kleine distilleerderij in het havenstadje Santiago de Cuba een zachte, smaakvolle rum, en gaf hieraan zijn eigen naam: Bacardi. Sinds die tijd is het merk uitgegroeid tot het grootste gedistilleerd merk ter wereld. Het bereidingsproces dat Don Facundo Bacardi in 1862 ontwikkelde voor Bacardi is onveranderd. Hij was de eerste die houtskool als 'filter' gebruikte om de rum zuiver en vol van smaak te maken. Rum wordt vervaardigd uit het onderste gedeelte van de suikerrietstengel. Door het riet fijn te hakken en te walsen, ontstaat er een donkere siroop. Die wordt vervolgens gecentrifugeerd waardoor de suikerkristallen zich afscheiden. Wat overblijft is zuivere 'melasse', de basis van rum. Deze substantie bepaalt de uiteindelijke kwaliteit. Aan de melasse wordt de speciale Bacardi-gist toegevoegd, die er voor zorgt dat de suikers worden omgezet in alcohol. Na het distillatieproces is de rum geheel zuiver. Alleen het beste witte Amerikaanse eikenhout wordt geselecteerd en gebruikt bij de vervaardiging van de met de hand gemaakte eikenhouten vaten. Vervolgens worden de vaten aan de binnenkant - door middel van een houtskoolvuurtje - gebrand om er voor te zorgen dat de rum continu gezuiverd wordt. De temperatuur, de vochtigheid en zelfs de zeebries waaraan de vaten worden blootgesteld zijn van invloed op het karakter en de kwaliteit van Bacardi rum. Bacardi Gold wordt na de rijping over houtskool gefilterd. Vervolgens is het de taak van de 'master blender' om rum uit verschillende vaten en van verschillende jaren met elkaar te mengen, net zolang totdat de smaak en het aroma voldoen aan de vereiste kwaliteitsstandaards. De onderdelen van Bacardi Gold hebben één a twee jaar gerijpt.

 

Bacardi Gold cocktail

BacardiI Gold laat zich graag mixen in cocktails, zoals bijvoorbeeld de wereldberoemde Classic Daiquiri (Hemingways Favourite). Shake 40ml Bacardi Gold, 25ml Limejuice en 10ml suikersiroop en strain ze in een gekoeld Martiniglas. Garneer het glas met een schijfje lime.

 

 

Extra productinformatie

Bezorgen
bezorger_52pixels
Cadeau
cadeau_52pixels
Inhoud
70 cl
Alcohol
37,5 %
Soort
Bruine rum
Land
Puerto Rico