Cardhu 12 years 70 cl.

€ 39,99
incl. btw, excl. levering

Beschrijving

De geur geeft zoete aroma’s van delicaat fruit, vooral rijpe peer is duidelijk waar te nemen en eikenhout is duidelijk aanwezig. 

Cardhu 12 Year is een charmante Speyside whisky met een aangenaam zoet karakter. De geur geeft zoete aroma’s van delicaat fruit, vooral rijpe peer is duidelijk waar te nemen en eikenhout is duidelijk aanwezig. In de mond bevat hij een prachtig palet van graan, suiker, vanille en perzikken met honing en kruiden en aangename hints van turf. De afdronk is zuiver met duidelijke tonen van eikenhout, mout , vanille en warme perzikken met op de achtergrond een aanhoudende smaak van rook die zachtjes wegvaagt.
De Cardhu distilleerderij staat net ten westen van Aberlour, in het Speyside gebied van Schotland. De distilleerderij is opgericht in het jaar 1824 door de oude whisky smokkelaar John Cumming. Cardhu, wat voorheen ook wel bekend stond al Cardow, moet zeker één van de beste gelegen distilleerderijen uit de regio speyside zijn. De prachtige distilleerderij ligt hoog in de heuvels aan de noordzijde van het Speydal met spectaculaire vergezichten naar het zuiden. Johnnie walker ’s werelds nummer één onder de Schotse blended whisky’s komt ook van dit gebied vandaan. Heden is het bedrijf nog steeds actief onder de eigenaar Diageo. De whisky van Cardhu word voor 2/3 deel gebruikt in de blends van Johnnie Walker en 1/3 wordt als single malt gebotteld.

Extra productinformatie

Bezorgen
bezorger_52pixels
Cadeau
cadeau_52pixels
Streek
Speyside
Land
Schotland
Alchohol
40 %
Soort
Single malt
Inhoud
70 cl