Genneper de Toertel bierpakket

€ 10,99
incl. btw, excl. levering

Beschrijving

Genneper Tortelduiven Bier is verkrijgbaar in 4 verrukkelijke smaken:Blond, Dubbel, Tripel en Weisse.

Toertel Blond
Bij dit prachtige Gennepse Blond bier kunt u genieten van een goud-amberkleurig bier met een mooie schuimkraag. Het bezit een hoppige smaak met een moutige achtergrond. De fijnproever kan er ook een licht fruitachtige vanillesmaak in terugvinden.

Toertel Dubbel Dit Typisch Gennepse Dubbel met zijn warme donkerbruine kleur en bordeauxrode ondertonen, heeft een fruitige smaak die je tegelijk wat aan granen doet denken. Ook vindt je in dit fluweelzachte bier een hoppige nasmaak terug. Zijn romige, rijke en stevige schuim-kraag bekroont dit juweel van een bier. Weinig andere donkere dubbels kunnen dit Genneper Tortelduiven Bier evenaren.

Toertel Tripel Een “Tripel” betekent dat de brouwer driemaal zoveel malt in de brouwketel gebruikt als voor een gewoon bier. Deze Gennepse tripel is een feestbier, hoppig en vol van smaak, zacht in de mond, met een uitstekende zoet-bitter balans, een aangename geur en een mooie schuimkraag. En tenslotte, een lange nasmaak om ten volle van te genieten.

Toertel Weisse De Toertel Weisse is een troebel geelbruin bier met een dikke witte schuimkraag. Het bier heeft een sterke frisse citrus geur. Deze hefe Weisse heeft een fluweelzachte smaak met tonen van gist en banaan. Het bier heeft een lange vrij droge afdronk met een lichte bitterheid. De Toertel Weisse wordt gebrouwen in het Nassauer land en is verweven met de Nederlandse geschiedenis. We zingen immers nu nog steeds volmondig ons volkslied Wilhelmus van Nassaue.

Geschiedenis Al ruim 576 jaar kent Gennep, het gezellige Noord-Limburgse stadje tussen Maas en Niers, een roemrijk bierverleden. Door de 2e wereldoorlog (1940-1945) verdween de laatste bierbrouwerij. Om de Gennepse biertraditie weer nieuw leven in te blazen is er een nieuw bier op de markt gebracht onder de naam ‘Genneper Totelduiven Bier’. Dit bier is genoemd naar de brouwerij van Hendricus Mooren ‘De Tortelduif’ die van 1878 tot 1944 in Gennep actief was. Genneper Tortelduiven Bier is verkrijgbaar in 4 verrukkelijke smaken:Blond, Dubbel, Tripel en Weisse.

Extra productinformatie

Bezorgen
bezorger_52pixels
Cadeau
cadeau_52pixels