Grand Corbin Despagne Saint emilion grand cru 1985

€ 45,00
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

De 24 hectare wijngaarden liggen op de grens van Pomerol in de buurt van Château Cheval Blanc en Château Figeac.

Chateau Grand Corbin Despagne 1985 is gelegen in het gebied van Saint-Émilion en is geclassificeerd als Grand Cru Classé. De 24 hectare wijngaarden liggen op de grens van Pomerol in de buurt van Château Cheval Blanc en Château Figeac. De naam Corbin wordt  gedeeld met een aantal Châteaux in zijn buurt (Corbin Michotte, Grote Corbin). Al deze wijngaarden hebben een opmerkelijk verleden zelf: zij kwamen  in 1355 als gevolg van de 100-jarige oorlog in het Engels bezit van de Zwarte Prins, zoon van koning Edward III.

Eigenaar is de familie Despagne al de  zevende generatie. Hun geschiedenis gaat terug tot de 17e eeuw. De wijngaarden bestrijken 24 hectare en zijn uitgerust met Merlot (75%), Cabernet Franc (23%), Cabernet Sauvignon (1%) en Malbec (1%).

De wijngaard oppervlakte van  St.Emilion is ongeveer 5.500 hectare en gelegen in het oostelijke deel van de regio Bordeaux. Het is vernoemd naar de kleine stad die zijn naam na St. Emilion (Aemilianus) draagt.De  Romeinen plantte hier de eerste wijnstokken. Het klimaat is continentaal en niet zo gemarkeerd als in de maritieme westen de  Médoc en heeft grotere temperatuurschommelingen.

Extra productinformatie

Alcohol
12%
Kleur
Rood
Inhoud
75 cl
Land
Frankrijk
Regio
Saint- Emilion
Jaar
1985