Salmos Priorat Torres

€ 27,50
incl. btw, excl. levering

Beschrijving

Smeuïge pruimen, kruiden, mineralen, wat tabak en iets chocolade in de lange, pittige afdronk geven deze wijn complexciteit.

Deze rode wijn is een hommage aan de monniken van de moedige “Carthusiaanse orde” die in Priorat verbleven rond 1100. Hier verbouwden zij wijnstokken op de beroemde 'Llicorella', een bovengrond van harde, zwart gekleurde leistenen. In 1835 verwoestten barbaren het levenswerk van het klooster. Gelukkig, 150 jaar later, plantte de Torres familie op deze plek weer wijngaarden aan en ontdekte, evenals de beroemde René Barbier, het enorme potentieel van deze grond. Een heerlijke wijn. Torres wijnen zijn wereldwijd een begrip. De naam staat voor stijl en kwaliteit. Torres maakt al jaren wijnen in de Spaanse Penedés en in Chili, maar heeft zich de afgelopen tijd ook bezig gehouden met andere Spaanse streken o.a. Priorat, Het indrukwekkende gebied ten zuiden van Barcelona. Hier komt Miguel Torres Salmos Priorat vandaan. Een diep donkerrode wijn die geurt naar rijp fruit, bloesem en zoete specerijen. De verleidelijke aroma's van de neus komen in de smaak terug. Smeuïge pruimen, kruiden, mineralen, wat tabak en iets chocolade in de lange, pittige afdronk geven deze krachtige, zachte wijn complexciteit. Garnache, syrah, cariñena en cabernet sauvignon van twee specifieke, leisteen rijke wijngaarden vormen zijn basis. Salmos betekent psalm en verwijst naar de monniken die hier druiven plantten.

Extra productinformatie

Cadeau
Persoonlijke boodschap toevoegen aan uw geschenk ? In uw winkelmandje kunt u kiezen om een kaartje toe te voegen.                            Drank cadeau doen als relatiegeschenk ? Wilt u grotere aantallen drank cadeaus bestellen als relatiegeschenk, dan kunnen wij daarvoor maatwerk aanbieden. Ieder cadeau kan worden voorzien van een kaartje of een gepersonaliseerde brief. De geschenken kunnen op ieder gewenst adres ineens of per stuk worden afgeleverd. Ieder pakket in iedere gewenste prijsklasse! Bel nu voor een offerte 0485-511638 of mail naar info@bigdealdranken.nl
Alcohol
14.5%
Kleur
Rood
Inhoud
75 cl
Land
Spanje
Regio
Priorat