Talbot chateau Saint-Julien grand cru classe 1986.

€ 125,00
incl. btw, excl. levering
Niet op voorraad

Beschrijving

Voor velen Talbot belichaamt de ideale Saint Julien, een royaal boeket, extreem stabiel en betrouwbaar gedurende het ouder worden.

ChateauTalbot is een van de meest beroemde Médoc wijnen. Deze goede reputatie is ongetwijfeld te wijten aan een mysterieuze combinatie van factoren, zoals de omvang van de wijngaard, bijna honderd hectare, en de regelmaat van zijn wijn. Bijna een eeuw in dezelfde familie, de naam Talbot is bondig en hard-hitting, makkelijk in alle talen en een deel van onze geschiedenis uitspreken ... Echter, het eerste ding dat Talbot populair maakt is de prachtige natuur van zijn wijn.

'Voor velen Talbot belichaamt de ideale Saint Julien, een royaal boeket, extreem stabiel en betrouwbaar gedurende het ouder worden,' benadrukken Bettane en Desseauve in hun gids voor Franse wijnen.

Het is waar. Een kampioen van een lang leven, zelfs als ze jong Talbot is aangenaam en afgerond, ooit onderscheiden door zijdeachtige, mild en zeer beschaafde tannines. Talbot bezit een extravert karakter. Het is nog nooit in zichzelf teruggetrokken, en heeft de hoffelijkheid van het zijn in een goed humeur elke dag. Het is een racy wijn, met complexe merken van Havana en zoethout, klassiek heerlijk zonder ooit de geringste hint van soberheid.

Extra productinformatie

Alcohol
12.5%
Kleur
Rood
Inhoud
75 cl
Land
Frankrijk
Regio
Saint- Julien
Jaar
1986
Classificatia
Grand cru classé