Tanqueray London dry gin 70 cl

€ 22,49
incl. btw, excl. levering

Beschrijving

Tanqueray London Dry Gin: het originele product, met een alcoholpercentage tussen 40 en 47,3 volumepercent

Tanqueray London Dry Gin: het originele product, met een alcoholpercentage tussen 40 en 47,3 volumepercent. Wordt sedert 1948 verkocht in groene flessen met een vorm die geïnspireerd is op een cocktailshake.Tanqueray werd in de Verenigde Staten populair als ingrediënt in dry martini-cocktails, mede dankzij een publiciteitscampagne waarin beroemdheden als Frank Sinatra, Sammy Davis jr. en Bob Hope het dronken. Tanqueray is nu de meest geïmporteerde gin in de Verenigde Staten.

Charles Tanqueray begon in 1830 met een distilleerderij in Bloomsbury (Londen). Na zijn dood in 1868 nam zijn zoon Charles Waugh Tanqueray de leiding van het bedrijf over. In 1898 fusioneerde Charles Tanqueray & Co met Gordon & Co tot Tanqueray Gordon & Co. De productie werd overgebracht van Bloomsbury naar het bedrijf van Gordon in Goswell Road. De gin werd van toen af ook geëxporteerd naar de Verenigde Staten. In 1922 werd Tanqueray Gordon & Co. overgenomen door de Schotse Distillers Company, dat zelf in 1986 werd overgenomen door Guinness en opging in Diageo.

In de Tweede Wereldoorlog werd de distilleerderij in Londen zwaar beschadigd door Duitse luchtaanvallen. Slechts één destillatieketel bleef gespaard, de "Old Tom". Er werd een nieuwe destilleerderij gebouwd in de Goswell Road die vanaf 1957 in productie ging. Vanwege de stijgende vraag, vooral uit de Verenigde Staten, werd de productie van Tanqueray vanaf 1989 overgeheveld naar Laindon in Basildon (Essex). De basis van de gin, het neutrale gedestilleerde graanbeslag, werd geleverd door de grote distilleerderij in Cameron Bridge, Fife (Schotland), waar verschillende whiskies van de Distillers Company geproduceerd worden. Tien jaar later werd de gehele productie, inclusief Old Tom, samengebracht in Cameron Bridge.

 

Extra productinformatie

Inhoud
70 cl
Alcohol
43,1
Land
Verenigd koninkrijk